Skip to main content

Egaliseren

Het gewenste eindresultaat begint bij de basis

Het plaatsen van een strakke en vlakke tegelvloer bestaat uit een aantal stappen en begint bij de ondervloer. Tegenwoordig is het formaat van vloertegels toegenomen, zo zijn vloertegels van 60x60cm of 80x80cm al een gangbaar formaat en dan zijn er ook nog de xl formaten van 100x100cm of zelf 120x120cm. En dan zijn er ook nog de houtlook vloertegels die al snel een formaat 30x120cm hebben of zelf nog groter. Dit gecombineerd met een gerectificeerde afwerking. Groot formaat vloertegels bestrijken een groter vloeroppervlak waardoor eventuele bulten, knikken en/of deuken in de ondervloer voor zichtbare oneffenheden zullen zorgen in de tegelvloer.

De aangebrachte zand/cement afwerkvloeren in zowel bestaande als nieuwbouwwoningen worden geplaatst onder bepaalde klasse qua vlakheid ondergebracht in de NeN2747 norm. Vaak geven deze aan dat een afwijking van 6 tot 10 mm op een lengte van 2 meter mogelijk is. Ook is er vastgesteld dat 30cm uit de wanden, grotere afwijkingen mogelijk zijn. Dit geeft aan waarom wij knikken, bulten, deuken en de vaak op- of aflopende zijkanten waarnemen.

Helaas komt het vaak voor dat binnen deze normen een groot formaat vloertegel niet vlak te plaatsen is. In andere vloerbranches wordt er vaak geëgaliseerd voor een glad eindresultaat, bij ons gaat het echter om een vlak eindresultaat, een groot verschil. Dat verschil zit hem o.a. in de laagdikte van de egalinemortel. Zo zal er voor een vlak eindresultaat aanzienlijk meer egalisatiemortel gebruikt worden. 

Tik op een afbeelding en draai uw scherm om deze groter te bekijken.

Egaliseren

Egaliseren

Egaliseren

Wij beschikken door de jaren heen over de kennis en ervaring om vakkundig te egaliseren, met als einddoel een vlakke en strakke tegelvloer af te leveren.

Egaline wordt ook toegepast na:

  • het verwijderen (uithakken) van oude tegelvloeren
  • het verwijderen (uithakken) van parket waarbij de vloer dusdanig beschadigd is
  • het verwijderen van siergrind vloeren
  • of andere omstandigheden waarbij de vloer te veel schade heeft opgelopen

Egalisatiemortel wordt na het aanmaken uitgegoten en dusdanig geholpen met een vlakspaan waardoor het uitvloeit tot een vlak eindresultaat. Het egaliseren van een vloer neemt over het algemeen niet veel tijd in beslag, het kostbare zit hem dan ook in de egalinemortel zelf. Onze egalinemortel voldoet aan strenge normen, is van hoge kwaliteit en komt van een Duitse fabrikant.