logo-zonder-achtergrond

Volg ons op   

Egaliseren

egaliseren

Het gewenste eindresultaat begint bij de basis.

Het plaatsen van een strakke en vlakke tegelvloer bestaat uit een aantal stappen en begint bij de ondervloer. Tegenwoordig is het formaat van vloertegels toegenomen, zo zijn vloertegels van het formaat 60x60 of 80x80 geen uitzondering meer. Dan is er ook nog het keramisch parket dat al snel een formaat 30x120 heeft. Dit alles vaak gecombineerd met een gekalibreerde/gerectificeerde afwerking. Groot formaat vloertegels bestrijken een groter vloeroppervlak waardoor eventuele bulten, knikken en/of deuken in de ondervloer voor zichtbare oneffenheden zullen zorgen in de tegelvloer.

De aangebrachte zand/cement afwerkvloeren in zowel bestaande als nieuwbouwwoningen worden geplaatst onder bepaalde normen qua vlakheid. Helaas komt het vaak voor dat binnen deze normen een groot formaat  vloertegel niet vlak te plaatsen is. In andere vloerbranches wordt er vaak geëgaliseerd voor een glad eindresultaat, bij ons gaat het echter om een vlak eindresultaat, een groot verschil. Dat verschil zit hem o.a. in de laagdikte van de egalinemortel. Zo zal er voor een vlak eindresultaat aanzienlijk meer egalisatiemortel gebruikt worden. Wij beschikken door de jaren heen over de kennis en ervaring om vakkundig te egaliseren, met als einddoel een vlakke en strakke tegelvloer af te leveren.

Egaline wordt ook toegepast na:

  • het verwijderen (uithakken) van oude tegelvloeren
  • het verwijderen (uithakken) van parket waarbij de vloer dusdanig beschadigd is
  • het verwijderen van siergrind vloeren
  • of andere omstandigheden waarbij de vloer te veel schade heeft opgelopen

Egalisatiemortel wordt na het aanmaken uitgegoten en dusdanig geholpen met een vlakspaan waardoor het uitvloeit tot een vlak eindresultaat. Het egaliseren van een vloer neemt over het algemeen niet veel tijd in beslag, het kostbare zit hem dan ook in de egalinemortel zelf. Onze egalinemortel voldoet aan strenge normen, is van hoge kwaliteit en komt van een Duits fabrikant.

© copyright by Decovloer

Aanbieding 5 - Vloertegels

Keuze uit 6 kleuren in het formaat 80x80cm
en het xl formaat 100x100cm.

Lees meer...

 

Volg ons op