Skip to main content

Vloertegels en plavuizen

We beschikken over een ruim en veelzijdig assortiment vloertegels die te bekijken zijn in onze moderne led verlichte Showroom aan de Mangaanstraat 1-5 in Rotterdam. Deze worden gratis gelegd vanaf 25 m² door onze eigen tegelzetters.

Plavuizen

Vroeger sprak men eerder over plavuizen, maar tegenwoordig meer over tegels en/of vloertegels. Plavuizen waren vaak handgevormd, van klein formaat en gemaakt van een poreuze kleisoort (vaak rode klei). Deze plavuizen hadden over het algemeen een wat robuuste uitstraling en waren vaak minder maatvast waardoor er vroeger ook een brede voeg werd toegepast.

Vloertegels

De verschillen tussen vloertegels van nu en de plavuizen van vroeger zijn onder andere dat ze gemaakt worden in groter formaat en van een harde porcelanatto kleisoort zijn. Dit gecombineerd met een harde toplaag maken vloertegels de duurzaamste keuze als het gaat om vloerafwerking. Er zijn tegenwoordig vele designs mogelijk, bijna alle vloertegels in onze showroom zijn onder te verdelen in 4 categorieën als het gaat om looks, we spreken dan over houtlook, betonlook, marmerlook en steenlook tegels.


Ook is er genoeg variatie wat betreft het formaat van vloertegels de vierkante formaten beginnen bij 60x60cm vaak opgevolgd door 80x80cm daarna 90x90cm om over te gaan naar de xl formaten van 100x100cm en tenslotte de 120x120cm. Daarnaast zijn er ook nog de rechthoekige vloertegels met beginnend formaat van 40x80cm of 45x90cm en tenslotte de 60x120cm variant, met een rechthoekige vloertegel heeft u de keuze om deze door ons in de lengte of in de breedte van uw woning  te laten plaatsen, vaak in wildverband. De houtlook vloertegels zijn vaak uitgevoerd in het formaat van 20x120cm of 30x120cm ook hierin bevinden zich xl varianten oplopend met een lengte tot 2 meter. Er is geen ander product zo veelzijdig als vloertegels als het gaat om vloerafwerking zo is er voor ieder interieur wel een passende oplossing te vinden.

Het onderhouden van vloertegels is eenvoudig door de harde vloeistofdichte toplaag en daardoor zeer hygiënisch. Ze kunnen makkelijk worden gereinigd met water en milde reinigingsmiddelen, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens. Vloertegels zijn de beste combinatie met vloerverwarming omdat keramiek het beste warmte geleidt. Bij ons vindt u alleen vloertegels met de hoogste  slijtgroep  klasse 5, deze zijn speciaal geschikt voor de woonkamer, keuken en hal waar de vloer intensief belopen wordt.

Gerectificeerde vloertegel

Een gerectificeerde vloertegel wordt na het bakproces nog extra op maat gezaagd, waardoor er een maatvastere vloertegel ontstaat. Hierdoor kan er bij het plaatsen van de vloertegels een smallere voegmaat van ongeveer 1,5 tot 2mm worden aangehouden. Dit wordt over het algemeen vaak toegepast bij A kwaliteit vloertegels en zeker bij de grotere formaten vloertegels. Alle vloertegels in onze showroom zijn van A kwaliteit en ook allemaal gerectificeerd.

Het kiezen van de juiste tegelvloer hangt af van uw specifieke behoeften, smaak en budget, wij helpen u graag met een professioneel advies en staan u graag bij in het maken van een keuze.

Voor inspiratie , de laatste trends, recent afgeronde tegelvloeren en updates aan ons assortiment bekijkt en of volgt u onze social media pagina's.