Skip to main content

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt comfort, energie-efficiëntie en esthetische voordelen. De combinatie met keramische vloertegels geeft de beste warmtegeleiding en verdeling, vooral met het toenemende gebruik van warmtepompinstallaties tegenwoordig is vloerverwarming de meest duurzame en energiezuinigste oplossing. Vloerverwarming gecombineerd met vloertegels zal het wooncomfort in uw huis verhogen.

Vloerverwarming als bijverwarming

Bijverwarming wordt vaak gekozen naast het bestaande verwarmingssysteem, met als functie de ergste kou van de (tegel)vloer te halen. Met bijverwarming is het aantal geplaatste groepen en aantal geplaatste meters vloerverwarmingsbuis minder dan bij hoofdverwarming, omdat een lager rendement voldoende is.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

In de meeste gevallen valt de keuze tegenwoordig op hoofdverwarming, niet alleen om energiebesparende doeleinden maar ook om de esthetische voordelen.
Hoofdverwarming wordt toegepast als de bestaande radiatoren of het bestaande verwarmingssysteem komt te vervallen. En u kiest om de hele gewenste ruimte te verwarmen op basis van vloerverwarming en u vervolgens het systeem aanstuurt met een kamerthermostaat. Het verschil tegenover bijverwarming is het aantal meer geplaatste groepen en het hogere aantal meters vloerverwarmingsbuis, waardoor een hoger rendement behaald wordt. Zowel bijverwarming als hoofdverwarming is aan te sluiten op een bestaande cv-ketel of stadsverwarmingssysteem.

Vloerverwarming voor warmtepompinstallatie

De meeste nieuwbouwwoningen worden al standaard uitgerust met een warmtepompinstallatie, maar ook in de bestaande woningen gaat men steeds meer over naar een warmtepomp. Hier is perfect vloerverwarming op aan de sluiten met wat aanpassingen, wij maken dan in dit geval gebruik van een kunststof vloerverwarmingsverdeler, dit is vaak een vereiste. Deze kunstof vloerverwarmingsverdeler is zowel met pomp of door middel van een ombouwset zonder pomp aan te sturen, afhankelijk van uw warmtepompinstallatie. Tenslotte passen wij een dikkere diameter vloerverwarmingsbuis toe, dit is nodig omdat de aanvoertemperatuur van een warmtepomp lager is.

Tik op een afbeelding en draai uw scherm om deze groter te bekijken.

Vloerverwarming

Ingefreesde vloerverwarming

Vloerverwarming

Ingefreesde vloerverwarming

Vloerverwarming

Ingefreesde vloerverwarming

Vloerverwarming

Ingefreesde vloerverwarming

Vloerverwarmingsverdeler

Vloerverwarmingsverdeler

Wij kunnen u van dienst zijn met het stofvrij infrezen van vloerverwarming.
Indien er geen afwerkvloer aanwezig is, wordt deze gemonteerd op krimpnetten. Wat betreft de mogelijkheden en uw wensen raden wij aan contact met ons op te nemen voor een passend advies of een bezoek te brengen aan onze showroom in Rotterdam.

Een aantal voordelen van vloerverwarming op een rij

 • het biedt een behaaglijke warmte
 • het is onzichtbaar
 • het draagt bij tot een aanzienlijke energiebesparing
 • het wordt aangesloten op de CV ketel, warmtepomp of stadsverwarming
 • het geeft een optimale warmteverdeling
 • het is eenvoudige te monteren
 • het minder last geeft van droge lucht
 • bij hoofdverwarming geen radiatoren meer aan de muur
 • het is de perfecte combinatie met vloertegels!

Ingebruikname vloerverwarming

De vloerverwarming mag u de eerste 6 weken nadat de tegelvloer is geplaatst nog NIET aanzetten.
Na deze 6 weken mag u de vloerverwarming elke dag een paar graden hoger zetten.

 1. Plaats de stekker in het stopcontact.
 2. Controleer of de pomp draait, dit geeft een heel zacht brommend geluid.
 3. Zet de kamerthermostaat een aantal graden hoger dan de daadwerkelijke temperatuur.
 4. De thermostaatknop (indien aanwezig) op de radiatoren in de woonkamer moeten op 0 staan.
 5. Zet de thermostaatknop op de verdeler de eerste 2 dagen op 20 graden, na 2 dagen zet u deze op 23 graden, na weer 2 dagen op 26 graden, zo gaat u door tot ongeveer 40 graden.
 6. Nu is de verdeler juist ingesteld en kunt u de temperatuur in de woning verder regelen met uw kamerthermostaat.
 7. Nadat de vloerverwarming een aantal dagen in gebruik is dient de verdeler goed ontlucht te worden evenals de eventuele radiatoren. Hierdoor kan de druk van de ketel wat afnemen, controleer dit de eerste 2 weken.

Als u deze stappen zorgvuldig uitvoert dan zal uw vloerverwarming de beste prestaties leveren en heeft u er jarenlang plezier en warmte van.