Skip to main content

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud ik mijn tegelvloer?

Het goed onderhouden van uw tegelvloer verlengt de levensduur en het woongenot hiervan. Hoe u het beste uw pas aangebrachte tegelvloer kunt onderhouden vertellen wij u graag.

Als uw tegelvloer geplaatst is door onze tegelzetter kunt u het beste de dag erna de vloer een keer kletsnat dweilen met schoon water, dit zorgt ervoor dat de voegen nog harder worden. Hierna dient de cementsluier, die is achtergebleven van het voegen, nog verwijdert te worden. Deze kunt u verwijderen met behulp van de fles cementsluier reiniger die door de tegelzetter is achtergelaten, hierbij vindt u ook de uitgebreide en de door ons zelfgemaakte gebruiksaanwijzing.
Lees deze zorgvuldig door en volg de beschreven stappen voor een snel en goed schoon eindresultaat.

Daarna is het dagelijks onderhoud erg eenvoudig. Het beste kunt u een emmer lauw water nemen met daarin een flinke scheut schoonmaakazijn of ammoniak en hiermee dweilt u de vloer. Soms is het raadzaam halverwege een schone emmer water te nemen.
Op deze manier blijven de voegen het langst mooi licht van kleur. Maakt u vooral geen gebruik van allesreiniger of bleekwater e.d. hierin bevinden zich allemaal vettige substantie. Hiermee legt u een vettig laagte op de vloertegels die op en duur vlekkerig wordt, en zeer lastig weer te verwijderen is. Ook worden de voegen door het gebruik van dit soort middelen erg snel donker. Nog een goede manier om uw tegelvloer te onderhouden is een stoomreiniger maar deze zijn wat kostbaarder in aanschaf.

Als u deze adviezen ter harte neemt, zal u jarenlang veel woongenot hebben van uw tegelvloer.

Welke garantie heb ik op mijn tegelvloer?

Bij Decovloer zijn de volgende garantie bepalingen van toepassing.

Vloertegels

  • 3 jaar fabrieksgarantie op alle vloertegels
  • 3 jaar garantie op het aanbrengen van vloertegels

Vloerverwarming

  • 5 jaar garantie op de verdeler
  • 1 jaar garantie op de pomp en appendages
  • 50 jaar garantie op de slangen, waarvan de eerste 10 jaar met gevolgschade


Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan binnen de gestelde periode, neemt u dan in elk geval als eerst contact op met Decovloer. Mocht u zelf iets (laten) repareren dan vervalt alle vorm van recht op garantie.

Waarom een keramische tegelvloer?

Met een tegelvloer haalt u het hoogste rendement uit uw vloerverwarming, doordat vloertegels het beste de warmte geleiden. Een tegelvloer is de meest duurzame keuze doordat vloertegels zeer slijtvast, krasbestendig, vlekbestendig, vochtbestendig en UV bestendig zijn, dit zorgt voor een lange levensduur. Een tegelvloer is hygiënisch en makkelijk in onderhoud daardoor ideaal voor drukke huishoudens.
Tevens is er voor ieders smaak en interieur wel een passende tegelvloer te vinden, door de vele designs, afwerkingen en formaten van vloertegels.

Kan een tegelvloer zonder voeg gelegd worden?

Er is altijd een voeg nodig, dit voor het kunnen werken van de vloer. Deze zal zo smal mogelijk gehouden worden en meestal in een kleur zo dicht mogelijk bij de tegels. Langs de muur is daarom ook een voeg nodig, deze kunt u afwerken met bv. een houten plint of door ons met een bijpassende tegelplint.

Kan ik in mijn huis als de vloer gelegd wordt?

U kunt niet op de vloer lopen als wij met uw vloer bezig zijn, in sommige gevallen kunt u wel naar boven als de trap naar boven vlak bij de buitendeur is. U mag de vloer pas betreden de dag na het voegen. Belasten door meubels en keuken kan pas 3 dagen na het voegen.

Kan ik het beste eerst mijn keuken plaatsen?

U kunt beter eerst de vloer laten plaatsen en daarop de keuken plaatsen, dit is meestal ook het advies van uw keukenleverancier.
Bij bestaande keukens dient de onderste plint verwijdert te worden wij tegelen dan tegen de keukenpootjes aan, na het plaatsen van de nieuwe tegelvloer zet u de plint terug op de tegels.

Kan ik de muren eerst afwerken?

U kunt het beste de muren laten stucken (als dat nodig is) voordat de vloer gelegd wordt en de afwerking zoals verf of behang nadat de vloer gelegd is. Het is immers makkelijker de vloer af te dekken dan de muur af te plakken zeker met behang.

Wanneer mag ik mijn vloerverwarming gebruiken?

Na het plaatsen van een tegelvloer is er een percentage vocht aanwezig in uw vloer, dit zal langzaam moeten verdwijnen en mag zeker niet geforceerd worden.
Daarom mag u de eerste 6 weken vanaf de dag na het voegen van uw tegelvloer, geen gebruik maken van uw nieuwe of bestaande vloerverwarmingsysteem.
Na deze 6 weken mag de vloerverwarming in gebruik worden genomen, deze dient dan langzaam op temperatuur gebracht te worden in een tijdsbestek van 2 weken zodat uw vloer langzaam kan wennen aan de temperatuur verhoging.

Waar komen onze vloertegels vandaan?

Onze vloertegels komen voor 95% uit Italie, overige landen zijn Spanje en Frankrijk.
Deze landen produceren A kwaliteit vloertegels.

Kan er over een bestaande tegelvloer gelegd worden?

Dit kan zeker echter hangt dit van een aantal factoren af, zo moet er bekeken worden of de bestaande tegelvloer vast en vlak genoeg ligt. Als dit het geval is zal de bestaande vloer grondig gereinigd en ontvet moeten worden, waarna wij vervolgens een speciale kwarts houdende hechtprimer aan brengen. Na droging kan er vanaf de dag erna gestart worden met het plaatsen van uw nieuwe tegelvloer.

Wat is een gerectificeerde vloertegel?

Een gerectificeerde vloertegel wordt na het bakproces nog extra op maat gezaagd, waardoor er een maatvastere vloertegel ontstaat. Hierdoor kan er bij het plaatsen van de vloertegels een smallere voegmaat van ongeveer 1,5 tot 2mm worden aangehouden. Rectificeren wordt over het algemeen vaak toegepast bij A kwaliteit vloertegels en zeker bij de grotere formaten vloertegels. Alle vloertegels in onze showroom zijn van A kwaliteit en ook allemaal gerectificeerd.

Gebruiken jullie een tegel levelingsysteem?

Bij alle tegelvloeren die wij plaatsen wordt gebruik gemaakt van een tegel levelingsysteem, zeker met de grote formaten vloertegels en vooral de langwerpige houtlook tegels is dit gewoon noodzakelijk.
Wij streven naar een optimaal resultaat en door middel van een tegel levelingsysteem is dit te bereiken.
Soms wordt het gebruik van een tegel levelingsysteem in twijfel gebracht wij stellen dan vraagtekens bij de vakkundigheid van deze partij.
Door middel van een tegel levelingsysteem is het voor onze tegelzetters mogelijk om tegels op de gekozen punten vlak te krijgen en zo een vlak geheel te realiseren.